TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ EĞİTİM GÜNLERİ
14 Mart 2018

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışmalarının halka duyurulması, ruhsal hastalıklar hakkında toplumsal bilinç oluşturulması, halkın hizmetlerden daha etkin yararlanması, hasta ve yakınlarının eğitilmesi amacıyla, Kumluca Devlet Hastanesi tarafından  “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Eğitim Günleri” programı gerçekleştirilmiştir. Eğitim; Hastane Başhekimi, Uzm. Dr. Ayşegül Alkan’ın açılış konuşması ile başlamış ardından Psikiyatri Uzmanı Dr. Ulaş Yılmaz, psikiyatrik hastalıklar hakkında bilgi vermiştir. Psikolog Derya Özbağcı ise aynı oturumda toplum ruh sağlığı merkezinde gerçekleşen günlük faaliyetleri anlatmıştır. Verilen aranın ardından ise Sosyal Hizmet Uzmanı Sema Güzel “Engellilerin sosyal hakları” Sosyal Hizmet Uzmanı Refik Akten ise “Hasta ve hasta yakınları arasında etkin iletişim” eğitimini vermiştir. Toplum Sağlığı Merkezi ve çalışmaları hakkında gösterilen bilgilendirme filminin ardından soru cevaplarla eğitim sonlanmıştır.

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül ALKAN ise eğitimle ilgili olarak şunları söylemiştir. “Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde yaklaşık 86 Hasta hizmet almaktadır. 2015 Tarihinde açılan merkezimiz hastalara hizmet vermek yanında toplumsal bilinç oluşturma misyonunu da taşımaktadır. Bizlerde bu kapsamda  “Hep Birlikte El Ele…” sloganı ile yola çıkarak hazırladığımız eğitimi başarı ile gerçekleştirdik. Katılımcıların yoğun ilgisi bizi son derece mutlu etti. Bu eğitimde emeği geçen hocalarıma ve çalışanlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri eğitimlerimiz artarak devam edecektir”.