• tr
ANTALYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ
Kumluca Devlet Hastanesi
M.Kemal Atatürk

Sigara bağımlıları için ücretsiz ilaç dağıtımı başladı

Hastanemizde Sigara Bırakma Polinikliği Ücretsiz İlaç Dağıtımına başladı. Konuyla ilgili basına açıklamalarda bulunan Başhekim Uz. Dr. Ayşegül Alkan, yaptığı açıklamada ‘Hastanemiz sigara bırakma polikliniğinde hasta sayımız gün geçtikçe artmaktadır. Sağlık Bakanlığının İl Halk Sağlığı Müdürlüğü vasıtasıyla ücretsiz sigara bırakmaya yardımcı ilaç dağıtımına başladık. Sigara bırakma konusunda vatandaşlarımıza hizmetimiz devam etmektedir.’ dedi.

Hastanemiz Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurcan Demirtaş’da sigara bırakma polikliniği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş; “Sigara bırakma polikliniğimiz göğüs hastalıkları polikliniği bünyesinde hizmet vermektedir. 2014 yılının Şubat ayından itibaren sigarayı bırakmayı isteyen vatandaşlarımızı kabul etmeye başladık ve oldukça verimli çalışmalar yaptık. 2014 yılında toplam 1095 vatandaşımıza sigara bırakma konusunda yardımcı olduk. Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı Tütün Bağımlılığı Tedavi İzleme Sistemi üzerinden sigara bırakmada yardımcı olduğu kanıtlanmış ilaçların dağıtılmasına başlandı. Sigara bırakma polikliniğine başvuran uygun vatandaşlarımıza bu ilaçlardan reçete ediyoruz ve hastanemiz eczanesinden ücretsiz olarak veriliyor. Batı Antalya Bölgesinde Kumluca Devlet Hastanesi bu dağıtım için seçilmiştir.’dedi.

03-04-2015

Yararlı Linkler