Antalya Kumluca Devlet Hastanesi

Antalya Kumluca Devlet Hastanesi

DÜNYA BÖBREK GÜNÜNDE DİYALİZ HASTALARINA MÜZİK DİNLETİSİ

Güncelleme Tarihi: 14/03/2018

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan bir halk sağlığı sorunu haline gelen böbrek hastalıklarını önlemek, toplum bilincini artırmak, risk faktörlerini kontrol altına almak ve erken tanının önemini vurgulamak için her yıl Mart ayının ikinci perşembesi  Dünya Böbrek Günüolarak belirlenmiştir. Bu gün dolayısıyla Kumluca Devlet Hastanesi’nde diyaliz hizmeti alan tüm hastalara yönelik olarak müzik dinletisi gerçekleştirilmiştir. Şef İbrahim Bilgenoğlu yönetiminde gerçekleşen dinletide halk müziği parçaları hastalar eşliğinde icra edilmiştir. Müzik dinletisi hastalar ve yakınları tarafından büyük bir beğeni ile izlenmiştir. Bu faaliyet ile ilgili görüşlerini belirten diyaliz hastaları “güzel bir gün geçirdik ve eğlendik. Sanatçılarımıza ve hastane çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” diyerek görüşlerini belirtmişlerdir.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül ALKAN ise şunları söylemiştir; “10 Mart Dünya böbrek günü dolayısıyla tertip ettiğimiz bu programda bizimle olan hasta ve yakınlarına çok teşekkür ediyorum. Hastane olarak en büyük amacımız onlara en güzel hizmeti en iyi şekilde vermektir. Bu gün dünya böbrek günü dolayısıyla toplandık. Şef İbrahim Bilgenoğlu Bey ve arkadaşları da güzel türküleri ile günümüze renk kattılar. Son derece başarılı performansları ile bizlere güzel bir gece yaşattılar. İnşallah hastanemizde bu tür faaliyetler ve yeni düzenlemeler ile diyaliz hastalarımıza daha iyi hizmetler vermek en büyük amacımızdır”.